Saturday, June 2, 2007

Izlozbe

Juce sam posjetila izlozbu pletenih radova o kojoj sam nedavno pisala. Na izlozbi je izlozena prekrasna rucno ispredena vuna ali i dosta pletenih i heklanih radova. Na zalost, vecina ucesnica su bile tetice u (vrlo) poznim godinama i malo, vrlo malo mladjih osoba. Postavljam i nekoliko fotografija sa izlozbe: Na izlozbi sam saznala za drugu izlozbu iduceg dana tj. danas i posjetila sam i tu koja je bila mnogo bogatija radovima i vunom a i cijela atmosfera nije bila tako nostalgichno 'bakutanerska' IYKWIM:Meni je bilo super! Odusevila sam se vunom i radovima, sve sam redom pazljivo pregledala, bilo je puno, puno lijepih stvari. Za uspomenu na ova dva dogadjaja sa prve izlobe sam kupila rucno napravljenu cestitku a sa druge malu 'puppet' mishicom i malo vune za shal za moju L.. Vec sam postala pravi strucnjak u predstavama sa mishicom koja je automatski postala L.-ina igrachka dana:

Prebacivanje materijala sa starog bloga je vrlo iscrpna i dugotrajna 'rabota' pa moje pletenje ispasta. Ali uskoro ce biti novih slika. Lijep pozdrav!

6 comments:

Sassy lady said...

Izložbe su lepa stvar.Kod nas ih skoro i nema bar ne u tom domenu.Zadnja na kojoj sam bila je bila još '95.Tačno se sećam da je tada stigla tetka iz Australije na opštu radost izlagača jer je ostavila finu sumu pojedinimpletiljama i heklaljama.
I jeeeeeee-konačno sam uspela da otvorim tvoj blog :)

Unknown said...

haj, opleti!

Ulicar

Sandra said...

Što bih ja voljela prisustvovati jednom takvom izlaganju! Ma, baš ti zavidim!
BTW, zašto se dopuštaš komentare s drugih servera ili čak anonimno!?

Maryam in Marrakesh said...

Oh c'mon. That mouse IS the cutest thing I have ever seen:-)!

Goce said...

I ja bih voljela vidjeti takvu izložbu! Dobro došla, ovdje je super!

incoknito said...

sassy lady - e pa sad kas mo knoacno uspostavile 'vezu' nadam se da cemo se redovno chitati/druziti
a - zar vec ode ? pa ni kolace prob'o nisi ;)
sandra - i ja tebi zavidim na zagorju :)
maryam - isn't it? my daughter loves it too!
goce - hvala i meni se chini da je ovde bolja organizacija!