Tuesday, June 5, 2007

Jos malo o predrasudama

Prica meni jedna divna zenska kako je bila na nekom predavanju na koje su bile pozvani sve neki likovi koji se bave profesijom kojom i ona. Sve je bilo na nekom super nivou, ali se predavanje oduzilo i pola publike se uspavalo. Na samom startu predavanja ona je nonshalantno izvukla iz torbe svoje igle i pocela plesti. Mnogi kritichki pogledi su bili usmjereni prema njoj. Medjutim, ona je osoba koju takve stvari pretjerano ne tangiraju (zato je valjda i stigla dokle je stigla: medju najboljima je u zemlji po profesiji kojom se bavi). Na kraju predavanja su se postavljala pitanja predavachu i ona je bila jedina koja je pitala. Dok su se ostali uspavali i ubijali od dosade, ona je onako opustena uz svoje igle, pomno slusala predavanje. Na kraju joj je predavach rekao kako je iznenadjen kvalitetom njenih pitanja i njenim razumijevanjem materije.
Osjecao se malo uvrijedjenim kad je na pocetku predavanja primijetio njene igle, medjutim uvidio je da pletenje nije nimalo uticalo na njenu paznju.
p.s. na zalost dzemper jos nije gotov. vec nekoliko puta porim rukave :( tako da nemam sliku za ovaj post.

11 comments:

Sandra said...

Mom mužu je smrtna uvreda ako ja pletem pred nekim! Sestra je jednom zamalo popizdila kad sma ja kod doktorice u čekaonici počela štrikati!

Unknown said...

Hm ... nekima je znak dosade ako pleteš dok je nešto drugo u toku, a nama koji to radimo je samo dokaz da možemo plesti istovremeno s gledanjem tv, slušanjem predavanja, čekanja u redu ...

Anonymous said...

Znaš, nedavno kad sam tražila nekakve informacije o meditaciji, pletenje ,ručni rad, vrtlarenje, slikanje su isto tu uvršteni. Zašto? Zato jer koncentracija i pažnja su usmjereni, a istovremeno smo opušteni. Uopće mi nije čudno što je ona gospođa najbolje pohvatala informacije na predavanju, jer kad je mozak opušten, onda najbolje pamtimo. To je tzv.alfa stanje. Uglavnom smo u tom stanju odmah nakon buđenja ili trenuci prije nego što zaspijemo. A ta stanja se mogu postići i meditacijama.

Sassy lady said...

I ja npr.mogu da gledam TV dok plete,pratim ljude dok govore,sasvim opušteno razgovaram(naravno sve ovo ako ne pratim tog trenutka šemu)Imam sposobnost rasute pažnje tako da mogu više stvari odjednom da radim.A to da je pletenje neka vrsta opuštanja-jeste jer se lepo vidi po količini mojih radova koliko sam napeta i koliko mi opuštanja treba hi hi

Anonymous said...

Tacno! mene pletenje stimulira i smiruje!

Magrit said...

Eto, znaci u pravu sam kada zelim da na poslu uzmem i malo pletem.... Dobro, ne malo, nego jedno 2 sata :) Ali, bas dobra prica, prepricacu je vise puta. Hvala :)

Goce said...

I moji se SVI vrijeđaju kad izvadim igle i pletem, misle da su dosadni itd, a mene to ful opušta. Mrzim sjediti praznih ruku, to mi je kao kazna a ne odmor!

mish misho said...

Ne znam zashto nekim ljudima to smeta. Hm. Ovih dana cu jednu prepricati i na svom blogu.

Anonymous said...

Sjajno! Meni se često dogodi da ljudi ne kuže da ih pratim ako nešto drugo radim. Jedino moj muž. On je zaljučio da je MULTITASKING moja vrijedna osobina i ne smeta ga da nešto radim dok razgovaramo. Jedin, kad sam bila trudnica s Jankom, more mi je bilo hladno, pa sam heklala na plaži... bilo mu je bljak, pa me molio da ne heklam... sad ga je prošlo! HEKLAM NA PLAŽI!

Anonymous said...

Joj moram nabaciti još jedan komentar sad kad je Lorna rekla ovo o svom mužu - moj je od samih početaka bio ponosan poput pauna na plaži, ono gledajte frajeri tko je moja žena, čak i heklati zna! A pogotovo ga veseli imitirati moj pokret rukom kad namatam konac na prst, veli da mu je to ludo sexy! Aj' sad ti razumi muški mozak i što ih pali?!

Magrit said...

bodulka, komentar ti je fantastican :) Osjecam da moram reci : hvala :)