Friday, July 13, 2007

Konacno nesto konkretno!

Rodjendanski poklon za moju zaovu (ne vidi se najbolje): kapica od sivog mohera. Moher je predivan, bolja jos ljepsa, ljubitelji machaka znace o kojoj je boji rijec - o onoj divnoj tamnoj sivoj boji kakve poneke mace znaju biti. (Kupili smo joj i knjigu "god of small things" autorice A. Roy, koju preporucujem, ako ste ljubitelji hm, recimo M. Duras mislim da ce Vam se svidjeti)..
I moj chevron sal je gotov, dug i predug je, sto volim, osjecam se kao Dr. Who kad ga nosim. Knjiga "last minute knitted gifts" mi se svidjela pa sam (hladno) iskopirala nekoliko radova i odlucila sam da moj slijedeci projekat bude malo ozbiljniji: pletem dzemper za sebe.
O da!
Od samog tipkanja ovih rijeci me hvata panika, ali ko zna mozda i ispadne dobar!
Mislim, plela sam ja vec dzempere, cak je moj prvi pleteni rad bio dzemper ali tad nisam bila ovakva cjepidlaka, lako sam prelazila preko gresaka.


Pocela sam plesti i: na startu problemi. Krenem sa 107 ochica, iglama debljine kako je preporuceno i ispalo je presiroko. Izmjerim se ja i utvrdim da bi meni trebalo nekih 79 ochica sto je opet jako malo da bih pratila dodavanje i oduzimanje iz uputstva.
Ali mi se 'kroj' jako svidja samo se plasim da necu uspijeti postici isti efekat jer cu morati sama da pisem i racunam po svojoj gradji...ali necu odustati, bar tako sad mislim. Evo slike, da vidite o cemu pricham.

Jedna poznanica me je 'obrlatila' da ispletem torbicu sa pletenicama za njenu sestru. Imam fore do Bozica, i pristala sam iskljucivo zato sto mi je draga (a i zato sto ne znam reci NE), ali znam da ce me maltretirati da uzmem lovu za to. Tako ovdje ljudi razmisljaju, nista nije za dzabe.
To Vam je moja prva narudzba za novac. Vodim Vas sve na pice kad dodjem 'gore'. Nekad.

5 comments:

Anonymous said...

Kapicu ne vidim, šal je lijep. Samo hrabro u pletenje za sebe. Daj, već se počinjem osjećati kao najveći sebičnjak na mreži, volim plesti za sebe, ne volim raditi badave, rijetko poklanjam vlastite radove ... pa mi dođe milo čuti da netko nešto i za sebe plete... lol.

Magrit said...

Lijep poklon - kapica, koliko vidim, moher je zaista mekan. Knjigu "God of small things" sam citala prije nekoliko godina, plakala sam uz nju nekoliko puta ..... I ura za dzemper, samo hrabro, i polako. Hehehe, dug sal i DrWho :) :) Doktor polako ide ispred malog carobnjaka :) Cekamo te na tom picu.... jednom :)

mish misho said...

"Plave macke". :) Tako ih zovu kada su u ovoj boji. ;) Proshle zime sam sebi isplela dzemper od mohera iste boje. Bio je predivan, ali nakon cetvrtog pranja na previsokoj temperaturi sam ga morala baciti. :( Moja greshka....

Kapica mi je divna, a bod na shalu mi se jako svidja, ovdje je jako popularan u zadnje vrijeme. :)
Inace ja sam poput romantales, rijetko poklanjam svoje radove. Sram me bilo. :D

Sandra said...

Samo ti uzmi novac za svoj rad - pošteno se mi namučimo dok nešto napravimo, zar ne!!!!!

Časna pionirska, e-mail stiže!!!!!

Lorna said...

Ne komentiram poklanjanje i rad zabadava... iz principa! Rado bih ja masno naplatila ručni rad, ali još uvijek lakše naplatim rad u profesiji i oko nje... pa mi je ovo još uvijek užitak!
Još uvijek bacam pogled na predhodni post... SNIJEG, a kod nas je danas bilo jako toplo, a bit će i toplije! :(