Tuesday, October 30, 2007

Danke schön, Arigato, Grazie, Thank You, Hvala!

Drage moje kreativke, hvala Vam na cestitkama i lijepim zeljama ! Krasno li je imati ovako divno virtualno drustvo!
Polako mi se vraca pletacki zanos. Isplela sam sal za ovogodisnji swap, i sad cu da zvucim kao Lorna: blago onoj koja ga dobije. Mada sam sigurna da znam kome bi bilo drago da joj stigne ovakav sal obzirom na boju, moracemo to prepustiti organizatoru da odredi.
Bebi set je gotov, iz nepoznatog razloga mi ga je bilo tesko isplesti a na kraju sam vise od polovine posla zavrsila tokom popodnevnog spavanja moje kceri. Postarina me dosla duplo vise nego sto sam trazila tako da mi se sve u svemu nije nikako isplatilo. Ma nema veze, ja to svakako radim iz zabave.

Kuhinja nije 100% gotova jer nasa (sad vec ne toliko draga) IKEA jos uvijek nije nabavila vrata koja nam nedostaju. Koliko god bila prakticna, pristupacna, lijepa i jednostavna, ponekad je prava mora. IKEA! Prijateljica se vec duze vrijeme nagadja oko ugaone sofe, kad imaju lijevu u zalihama, onda nemaju desnu i obratno...slicno je i sa nama bilo, prvo smo kupili jastuke i spuzve za sofu, pa smo onda nedeljama cekali na konstrukciju...kuhinja bez nekoliko vrata izgleda kao krezava baba i bezveze mi je da je ovako slikam...
Opet sam se zabavljala e-bay kupovinom vune, morala sam to je jace od mene. Kupila sam predivnu Cleckheaton merino supreme, koja se povukla sa trzista a nijedna joj ne moze parirati kvalitetom i mekocom.

Moj slijedeci projekat je poklon za jubilarni 30.-i rodjendan moje bliske prijateljice! (U slucaju da redovno citas blog, necu napisati o cemu se radi he, he, he).
Kod Dee sam vidjela da se uveliko jede sarajevska baklava. Meni u zadnje vrijeme cesto padne na pamet i dodje mi da je napravim (a moja je - nije da se hvalim - najbolja :), ko hoce recept da provjeri neka javi), a onda pomislim da to i nije bas tako pametno obzirom na njenu kalorijsku SHTETU, ali sad moram!
Na njenom blogu sam vidjela da vas dosta voli baklave i cevape pa evo iz prve ruke savjet gdje je najbolja hrana u Sarajevu, po mojoj licnoj procjeni. Zapisite pa isprobajte kad se slijedeci put nadjete u mom rodnom gradu! Ne radi se o popularnim mjestima!
Najbolji cevapi su definitivno u cevabdzinici Venera u Nedjaricima, pita u buregdzinici Bosnia na Bashcarshiji a kolaci u Imperijalu i slastricarnoj Jadranka!
I jos nesto. Molim Goce, Sandru I sve druge koje imaju ili znaju 10godisnjakinje da mi kazu sta je sad popularno i cemu bi se jedna djevojcica u Hrvatskoj obradovala? Ocekujemo posjetu jedne djevojcice pa bismo je obradovali nekim poklonom, samo nismo u toku sta je IN. Hvala puno!
Ide mi se negdje na more, na planinu, bilo gdje a kako stvari stoje necu nigdje bar jos neko vrijeme. Moracu se zadovoljiti jednim cijedjenim sokom od ananasa i lubenice i hladom u mojoj basti. Nije ni to tako lose.
Keep up the good work,
with love, incoknito.

13 comments:

Anonymous said...

Sladak je taj kompletić, ali zašto se nisi prethodno informirala o cijeni poštarine, obično se poštarina tereti na kupca, a ne na onoga koji prodaje. Ne znam, meni je tlaka plesti za novac, pa mi onda nekako još teže pada ideja da si na gubitku. Od gastronostalgije ne patim, ćevape i burek pravim sama, a baklavu nikada nisam voljela.

Anonymous said...

Uh, ja se jos bojim plesti za novac.... ali je komplet jako lijep, pa je to valjda vaznije od cijene :)

Anonymous said...

Pletenje po naruđbi uvijek tako ispada.Rokovi,rokovi i kad se žuriš uvijek radiš duplo sporije nego inače.

Lorna said...

Ja nemam riječi komentirati kompletić.... ja bi malu bebu!!!!
Lijepo molim recept za baklavu. Ja nisam luda za njima, ali bi mi to bilo još jedno sredstvo ulizivanja dragom... on se prodaje za njih! Moj šal za swap bude malo kraći (oko 120 cm),ali mi je mustra tak krasna, da ne odustajem! Baš sam "bik"!

Anonymous said...

i ja se bojim da heklam za novac!bojim se da ne izgubim veselje koje imas kad napravis nesto novo.ne zelim da se ne osetim kao masina!

DEA said...

Imaš mail na maliprinz ak je to točan mail...
Joj kaj misliš da su mi švercali i čevape iz Sarajeva!!!!Budem ja ove zime otišla tam malo na skijanje pa ću čevape pojesti "u živo"!
Kompletić je krasan,samo počni bolje računati da nisi u minusu....

incoknito said...

romantales - ma gledala sam ja...na stranici poste koliko bi to kostalo ali nisam ocito dobro procjenila. musterija jeste platila postarinu koliko sam joj rekla ali je bilo duplo skuplje. meni je izgledala skupa postarina pa sam joj kompletic naplatila 'budizasto' pa zato kad se sve sabere - nikakve finansijske koristi :) inace kad saljem posta me dobro odere.
magrit - ma ako ne moras, a ne moras nemoj :) izgleda da necu ni ja vise :)
pamil - super je sto si ponovo sa nama :)
lorna - ti bi bebu ???pa sta cekas, napravi baklave i u akciju ;)
drenka - uci se na mom iskustvu :)
dea - HVALA PUNO za slike, rasplakala si me, a obicno nisam takva!

Goce said...

Kompletić je savršen! Onaj kome ga šalješ je pravi sretnik!

Sandra said...

hm... moja ima 7 i želi mobitel (neće ga dobiti!) Moš' mislit onda što žele 10-godišnjakinje! Meni je kupovanje poklona nočna mora! Oprosti što nisam od pomoći!

StarSaya said...

Ovo je jedan od najlepsih "zenskih" blogova... potpuno opusta, a tek vestina pletenja... fenomenalno!

Anonymous said...

hahahaha, nasmijala si me od srca. U Veneri ja jedem ćevape svaki put kad sam u Sarajevu. Ekipa koja me tamo dočeka mi ne dozvoli da idem bilo gdje drugdje jer se kunu da su tamo najbolji. Očito da je istina, kada ih i ti s druge strane svijeta pamtiš ;-))) Baklave ne volim, ali dobar recept za burek ću prihvatiti - s mesom, narafski ;-)

Selma said...

Kompletic je divana ali se ni ja ne usudujem da pletem za novce, moram da priznam cak i kada poklanjam svoje radove razmisljam da li ta osoba umije da cijeni rucni rad ;) A za veneru si upravu. Mada su meni i kod zelje cevapi vrlo dobri. Baklavu ne znam da pravim ali zato najbolju na svijetu baklavu pravi moja mama. Uh mama, kako sam je se uzeljela :)

Maryam in Marrakesh said...

So, so very sweet. Sigh, I wish I had a baby:-)