Tuesday, December 4, 2007

Feel good soup

Incoknito je ponovo sa vama!
Bez slika ovaj put, jer sam danima bila bolesna kao pas.
Danas sam bolja, velikim dijelom zahvaljujuci i supi koja ZAISTA vraca iz (polu)mrtvih, te joj stoga posvecujem ovaj post.
Ko je ne zna napraviti neka se hvata olovke, nikad ne znas kad ce ti dobro doci!

Veliki lonac napuniti vodom i staviti da se kuha. Dodati 2-3 glavice crnog luka, 2-3 cesnja bijelog luka, par korijena celera, i dosta persuna. I naravno meso, a ja uglavnom koristim beef gravy ili osco busso, tj. govedinu. Kuhati dobrih 2 sata da meso omeksa, pa supu procijediti, odvojiti povrce i meso i dodati mrkvicu, rezance (po mogucnosti domace ili organicne) i sitno narezani persun. Mozete dodati i meso ali to moji ukucani ne vole pa ga ja iskoristim (citaj pojedem) u kombinaciji sa kuhanom blitvom i malo krompira!

Malo jela supice i - zivnula!

Sad idem da vidim kako kod vas stvari stoje!

5 comments:

Magrit said...

Oje, bravo za supicu !! I bravo za tebe :)

incoknito said...

;) dobra ko dobra :) tamo vama zatrpanim snijegom ce jos vise da prija :)

Lorna said...

Drago mi je da si se odhrvala boleštini. Ja sam se tek čitajući komentar (tvoj!) ponovo osvijestila da je kod tebe ljeto i potpuno netipično vrijeme za bolesti... :)

Anonymous said...

Drzi se ,puno te pozdravljam.

Sandra said...

domaća juha je zakon!