Monday, December 10, 2007

Vrijeme praznika

Decembar je mnogima mjesec praznika, a u mojoj kuci se bas u tom mjesecu skupilo jos mnogo drugih vaznih datuma, rodjedana i godisnjica, pocevsi od dana broj 1.
Tako da kreativnost testiram i u kulinarskim zavrzlama:
Jedan od mojih swap radova (moher sal) je stigao na odrediste u Zenicu. Fotografiju nemam jer sam ga u zurbi zaboravila uslikati!
Torba za M. je svecano predana novoj vlasnici. Konacno je i Vama mogu pokazati:
Sinoc sam zavrsila pantalonice za jednu malu bebu:
Moj slijedeci projekat: suknjica u 'chevron' fazonu!
Kako nemam instrukcije, moracu ih sama napisati! Zvuci zanimljivo, ali obzirom da je vremena malo, pomalo se brinem hocu li stici da je zavrsim do rodjendana!
Vidjecemo!
I za kraj, cisto onako, bez razloga:

12 comments:

Goce said...

Prdivna t i je torba i hlačice, ja haljinicu još nisam pronašla kako sam ju plela lane negdje sam ju strpala i jednostavno je nema.
Uglavnom plete se odozdo npr. cca 100 očica, pleteš bodom 1pravo, navoj ,7 pravo,2 zajedno i treću prebaciš preko te dvije, 7 pravo, navoj, 1 pravo, navoj,onda opet 7 pravo, 2 zajedn.i 3.preko prebaciš, 7 pravo , navoj,1 pravo, navoj,7 pravi itd.. . do kraja reda, sljedeći krug sve pravo, pa onda opet kao prvi red tako pleteš do bokova onda isto pleteš samo nestavljaš navoje nego kao da ih nema - tako se sužava do struka.

DEA said...

U rano jutro dok još pijem kavicu ti mi serviraš pun stol...njam...
Torba mi je savršena...a kad vidim ove male stvarčice za klince totalno se raspametim!Sve nešto čekam hoće li moj najmlađi brat nešto negdje napraviti pa da mogu krenuti u akciju i raditi male slatke stvari...a on veli KAJ SI LUDA?Eto ništa od toga...
A gdje da tražimo šal koji si poslala?

Goce said...

Vjerovatno ćeš trebati nametnuti više očica moja kčer je sitna i plela sam iglama br. 5 tako da je išlo brzo i vuna je bila podeblja. Dakle ako ideš tanjim iglama i tanjom vunom moraš za vel. 10 nametnuti barem 136 očica , svaka dodatna je + 9, za ovu variajntu mustre!

Anonymous said...

Ti si po običaju vrijedna na svim poljima :)))

Anonymous said...

Radovi su lijepi, ali mene najviše zanima što je ono na slici u desnom gornjem uglu ... izgleda kao neka pita, ali do čega?

Selma said...

Torba je fantasticna i pantalonice su ali odusevljena sam torbom :)

incoknito said...

goce, hvala puno za upute. iskoristicu ih svakako ali mislim za suiknjicu za hladnije dane! sad bih radije nesto, kako bih rekla 'prozracno', ljetno! pletem malu suknjicu za djevojcicu koja puni 3 tako da ce tvoje upute sigurno odgovarati!
dea - sal trazi na forumu stvaram, poslala sam ga dinki!
jana - hvala :)
romantales - pita je zeljanica, od slaganih kora :) na stolu su jos i dipovi od vlasca i slanutka kao i kolacici zvani Poljupci Grete Garbo :)
selma - i ja obozavam torbu, na slici nije ni upola lijepa kako zapravo izgleda. dobila ju je osoba koja ju je vise nego zasluzila :)

Anonymous said...

A joj koji praznik za oci.Torba je super a i ove male stvarčice za bebeke....preslatko.

Vera said...

Servirani stol izgleda prevkusan.Svidja mi se posudje-bjelo, jednostavno, ostre crte i elegantno.

Sandra said...

uz nekoliko beba na putu - i ja ču uskoro štrikati hlačice i baš se radujem tome!
A torba je zakon - ručke su pun pogodak!

Lorna said...

Sjajno mi je pogledati tipično lljetni meni dok se grozim od same pomisli izaći na 5 minuta i vratiti se skroz smrznuta!
Torba mi jako dobro izgleda od mustre, boja do ručki!

Anonymous said...

Torba ti je super.Kako i ja planiram isplesti nekakvu torbicu zanima me gdje si nabavila ručke?