Monday, February 25, 2008

Goce za predsjednicu!

Ne znam kako da nazovem ovaj pletacki (ne)zanos. Naime, ‘berries’ teta o kojoj vam svako malo pricam mi je posudila nekoliko prekrasnih casopisa sa radovima za malu djecu, da jednostavno nisam znala sta prvo da krenem plesti. Isti dan malo ranije sasvim slucajno naletjela sam na odlicnu vunu za bebe po smijesnim cijenama. Znaci, vuna je tu, uputstva tu ali…Krenem jednu jaknicu, savladam mustru opletem pola ledja i…oporim!
Krenem drugu, ista stvar! Krenem trecu – kapicu, skoro ju zavrsim i oporim!
Na pola puta se nekako ohladim, pocnem da razmisljam kako je kicasto, kako to nije moj stil, kako ovo, ono…
Uspijela sam dovesti u red vunu koju sam kao krtica nakupila i sad (kao) imam plan sta i kad cu da pletem. (Sramota me da vam pokazem koliko toga ima.)
U medjuvremenu sasvim nenadano mi je stigla naurdzba za kapicu preko Etsy-a:
Na pijaci u subotu sam u redu ugledala djetesce sa prekrasnom kapicom. Jednostavno sam morala da istu/slicnu napravim za princess: (na slici nije tako lijepa kao na njenoj glavici)
I za kraj ovog posta, kao slag na torti – fotografije suknjice koju ponosno nosimo!
Bravo za baka-tetku, ocjena 5!

11 comments:

Anonymous said...

Vau...kakve kapice. Na glavi sigurno izgledaju super! Odlična ideja! A i suknjica je nevjerovatna, ima puno boja i možeš ju kombinirati na puno stvari. Veseli me što se opet jako nosi pleteno jer me je ulovio nekakav pletački zanos. I baš kad mislim da ću zbog dolaska proljeća morati malo odložiti iglice, vidim nešto novo i odmah kujem planove. Uživaj u suncu i toplini, i kod nas je sve toplije, napokon...

Anonymous said...

Jel' ovo naslov nakon što si pročitala komentare kod mene ili nezavisno od toga misliš da ju trebamo kanditirati na sljedećim izborima? Svakako podržavam ideju, što sam već i u komentaru na blogu izjavila!
Što se tiče kapica preslatke su i nemoj prestrogo suditi modu za djecu, nema ništa loše ako je i malo kičasto, djecu i inače vesele načičkane veste i kapice. Doduše imam jedan žurnal za djecu i bebe iz 12 mjeseca i na zadnjem susretu jedna ženskica komentira jednu vestu iz tog žurnala koju planira sebi napraviti. Teta je suknjicu lijepo isplela, sreća da vam uskoro dolazi hladnije vrijeme ... već ti je dosta vrućine, ne?

incoknito said...

mirjana - hvala! dok se vi radujete dolasku ljeta, ja se radujem sezoni kapica i salova koja nije vise tako daleko, vec za dva dana nam zvanicno pocinje jesen...
romantales - ma procitala tvoj kometar i 100% se slazem!
:)

Goce said...

Suknjica je savršena , boje su divne, i ja mislim da su dječje stvari malo kičaste , no klinci to obožavaju, šljokice, zvijezdice, barem moji!
sada sam isplela Tomiju maju i on gleda samo u autić koji sam stavila kao detalj! Ova kapica jagodica je divna! :)

Anonymous said...

jel se to negdje potpisuje kakva peticija za predsjednicu?? evo i moj glas! ;-) kapice su šašave i iako znam da klinci vole te lude boje i nakićene mustre, ja bih 5 puta razmislila da li da djetetu na glavu stavim ovakvu jagodicu ;-)S ružičastom kapicom je pak druga stvar - nju bih i ja nosila, koja kapu nikad ne nosim!

DEA said...

Originalno kao i uvijek!!!A suknja,pa nek je šarena,vesela je ,djeca moraju biti vesela pa tako i njihova odjeća!

incoknito said...

nymph - ne potpisuje se ali mogli bismo edno organizovati :)
probacu da uslikam princess sa kapicom i kad je vidis i ti ces pozeljeti da ispletes jednu :)
dea - hvala :) suknja je mnogo ljepsa u prirodi bas je ono benetton alike ;)
uskoro ce na mom blogu opet biti rijeci o benettonu :)

Lorna said...

Kapice su lijepe, ali suknjica je mrak! U duginim bojama...

Vera said...

Super suknjica! Bravo!!
A i kape nisu lose :)

Sandra said...

prekrasne kapice , prekrasna suknja - sve pršti bojama - baš kao što volim!

mish misho said...

Osobno padam na pastelne boje, moj glas za onaj rozi i plavi dzemper, no djeca vole vishe jace boje. :)))

Teta plete brzo, no i ti si brza! I puna ideja. Kod mene su to procesi dok se ja odlucim neshto isplesti: te biranje niti, te mustre, te modela...Pletenje samo ide brzo, ali dizajniranje traje vjecnost...