Wednesday, December 2, 2009

plavo nebo, plavo more, sareni cvijetic na dzemperku :)

Ako vec niste, molim vas da procitate najnoviji post o vjecito aktualnoj temi – pletenju i predrasudama. Draga romantales je u svom odlicnom postu, na sebi poseban nacin rekla SVE sto bi svaka pletilja htijela reci o svom hobiju i o predrasudama ljudi koji ga NE praktikuju. Nebrojeno puta i mene krene taj neki unutrasnji nagon da rijecima branim ovaj predivni hobi ali romantales je to savrseno uradila za sviju nas i za to joj hvala!

Zahvaljujuci Magrit saznala sam za odlicnu UK online knjizaru preko koje sam narucila 3 knjige. Dvije od Debbie Bliss i jednu od Stefanie Japel. Kao vjerovatno i vecina pletilja, volim ljepotu jednostavnosti radova D. Bliss iako redovno pola knjige potrosi na objasnjenja kako uraditi knit, purl, increasing, decreasing… Ali njene fotografije me fasciniraju i mada bih vjerovatno lako mogla sama ‘skinuti’ njene dizajne postoji neka draz u prelistavanju njenih kvalitetno uradjenih knjiga. Tako da sam sama sebe nagradila sa njenim knjigama Family Knits i Essential Knits for Kids, koje toplo preporucujem.

Treca knjiga je Fitted Knits od Stefanie Japel. Radovi su predivni, zenstveni, funky, jednostavni, jedva cekam da krenem plesti nesto iz nje.

Za ovaj put vam mogu pokazati samo dovrseni rad koji je na prodaji jer trenutno nema tek rodjenih beba medju nasim prijateljima i poznanicima. Rad mi se jako svidja, nadam se i vama. Kao sto mozete primijetiti, na njemu sam vjezbala malo svoje heklanje ;)

Trenutno na iglama je jos jedan seed stitch zatvoreni sal za moju stariju princess, pletem ga u svijetloplavoj nijansi od meni najdraze (koja se na zalost vise ne proizvodi) Cleckheaton Merino Supreme vune. Ako mi ostane dovoljno vune, isplescu joj i beretku.

Moj swap putuje u Hrvatsku i kad stigne pokazacu vam fotku!

Budite mi vrijedne, pozitivne, zdrave i vesele!

incoknito xo

10 comments:

bensedin art said...

Obožavam knjige o ručnim radovima, toliko toga ima da se vidi i nauči. Jeste, sve to se može naći na netu, ali knjiga je knjiga. Džemperčić je divan, prosto mi dodje žao što nisam plela kada su moji klinci bili bebe:(!

romantales said...

Vidiš da ti i heklanje polazi za rukom, samo ipak nemoj odustajati od pletenja za sebe.
Nakon svih ovih godina što pletem odlučila sam da mi najbolje odgovaraju knjige s uzorcima i knjige koje rješavaju neke tehničke probleme. Knjige koje pojedini autori objavljuju za promociju vlastite linije prediva ili dizajna su mi manje zanimljive.
Što se pak moga teksta tiče, htjela sam dati svoje viđenje nakon razgovora s mojim štrikericama koje su se naljutile radi onog da ženama nije u genetskom kodu pletenje čarapa. mene ta izjava nije posebno taknula, od 1985. do danaas sam se svačega naslušala, ali ipak sam htjela napraviti jedan osvrt, pogotovo naglasiti pozitivan učinak na psihu. Drago mi je da si se pronašla u mojim riječima :-)

heklica said...

Džemperčić je presladak! I bravo za heklanje, samo tako nastavi!

škrabalica said...

džemperak je DIVAN! a to šareno helkano mu tako dobro stoji :D

Sandra said...

Ovaj preeeekrasni đemperčič vidjela na Pepito-su!!! neodoljiv je!

Predrasude - evo jedne iz mog života: bila sam sa sestrom kod doktora i dok smo trebale čekati ja izvadila pletivo da nešto radim (jer mogu i klafrati usporedo) ... kad je moja seko mene vidjela tak je vrisnula da sam se splašila da se nešto ozbiljno desilo!
Mislim - vrištati kad netko plete, halooooo! (ona je vrisnula jer joj je bilo naugodno što pletem)!

Vera said...

E da, i ja sam postala ovisnica.Cjelo vreme mislim sta cu novo poruciti :)
A ovaj djempercic, fenomenalan je, i bas ovaj heklani cvejtic ide uz njega.bravo za heklanje!

Cronitty said...

Prvu fotografiju ne vidim, ali ovaj mali dzemper je presladak!
Sto se tice knjiga moram priznati da imam srecu sto imam dobru knjiznicu u gradu i sve knjige koje me zanimaju mogu prvo pregledati. Obzirom da je u mrezi knjiznica mogu naruciti iz druge, ako ju nemaju u ovoj ciji sam ja clan.

honeysuckle said...

Džemperić je zbilja sladak! A kolekcija knjiga o pletenju još slađa ;-) Koja je to UK online knjižara?

Vera said...

neznam za incoknito ali ja porucujem preko aprohead, imaju "free delivery"

Anonymous said...

katavapting

[url=http://healthplusrx.com/memory-problems]memory problems[/url]
Smelisisk