Saturday, February 27, 2010

Od nicega nesto

Najnoviji rad je nastao na principu od nicega nesto. Od ostataka vune od Fiona's Top i nesto malo plave vune, brzinski je nastao sal za dvogodisnjeg P.Danas mu je urucen, kao i poklon za njegovu mamu koji sam nedavno isplela pa se iskreno nadam da ce ih dobro grijati u nikad dovoljno toploj UK. Prekrsila sam rijec i povecala moje brdo za jos 4 klupka engleske vune koja je bila na snizenju. Od nje ce nastati poklon za rodjendan za blisku osobu, samo treba da odlucim sta bi bilo najbolje da ispletem. Za sad mislim da ce biti kapa, i to sa pletenicama ili nekom slicnom mustrom jer sam vidjela da ova vuna tako ispletena lijepo izgleda, zahvaljujuci fotkama na Ravelry. I Rowan je bio snizen cak 40% ali sam (jedva) odoljela iskusenju. Prije par dana mi je stigao katalog za jesenjsku kolekciju moje omiljene trgovine i iz pika u njemu prepoznala sal koji se na Ravelry moze naci kao free download. Nigdje u katalogu nije spomenuta osoba koja je isti kreirala, a cisto sumnjam da su se sjetili da joj ponude 1-2 postotka od zagarantovanih miliona koje ce dobiti od prodaje...

7 comments:

Anonymous said...

Prelep je sal ! Svaka cast na prisivenom automobilu, to mu se sigurno najvise dopalo :) Uh, jeste dobar osecaj kada upotrebis ostatke, a jos i dobro ispadne :)

Sal se meni licno ne svidja, ali vidim da je jako moderan. Ne znam sta da kazem za nepomiljanje autorke.... uvek mogu da kazu da su oni sami smislili takav sal, relativno jednostavno izleda :( Ili su otkupili prava ?

bensedin art said...

Šal sa sve automobilčićem je pun pogodak!

DEA said...

Zato i jesmo majstori,od ostataka napravimo često prekrasne stvar.

Ovaj šal u trakama mi je simpatičan,mada ne znam služi li čemu osim kao ukras...

Vera said...

Sal je bash sladak.Mali auto od filc je presladak i siguran sam da ce mali djecak uzivati u njega.
A kako mogu prodavati takav sal bez pitanju?Strasno !!!

romantales said...

Ovaj dječji šal bio bi samo još jedan anonimni šal na prugice, da nisi originalno ubacila i feltani autić :-) Jako lijepo!

Što se autorskih prava tiče, mislim da je u pletenju najteže dokazivati autorstvo. Sve polazi od prave i krive očice, a iako krenem od nečije originalne ideje nerijetko ju toliko modificiram da postaje moj original.

incoknito said...

magrit - kako ti se ne svidja bas je onako stil za modernog arhitektu ;)
benci - hvala! vjerujes li da za automobilcic treba vise truda nego za citav sal ;)
dea - nekad sal i jeste samo ukras zar ne? ;)
romantales - slazem se. ali mogli su bar da naprave 6 ili 8! a ne 7 ;) i da ironija bude jos veca cura koja je osmislila ovaj sal je iz Melbourne-a. ako se ona zali, zasto bih ja :) nije mi pravo kad vidim da velike kompanije ce zaraditi na ideji koja uglavnom potice od onih koji nisu inspirisani zaradom.

Sandra said...

Filcani autic kao dodatak je pun pogodak!
Pa, ako je vunica bila na snizenju onda je sve oprosteno!
Glede free downloada i copy rights - ahem, kao sto veli Magrit, poprilicno je jednostavan da bi sad netko fitiljio da je bas njegov!