Thursday, May 13, 2010

So posh!

Hvala vam od srca na pohvalama u prethodnom postu. Objavila sam 'reklamu' na svom blogu kao znak zahvalnosti, a zaista je bilo prijatno iznenadjenje!

Dok vecina vas radi na nekoliko projekata, ja svoje dragocjene slobodne trenutke provodim u potrazi za povoljnim Rowan Kidsilk bojama koje su mi potrebne za Earth Stripe Wrap. Za sad imam 5 u tri boje:

Ovo malo brdo ce uskoro jos porasti, ocekujem jos par narudzbi da stignu sa razlicitih krajeva svijeta jer mi je povoljnije online kupovati i placati postarinu nego kupiti u lokalnom shopu gdje jedno klupo kosta 22 dolara. A treba mi ih 14! ( Ako slucajno negdje snimite ovu vunu na snizenju – javljajte)

U potrazi za Rowan-om usput se zaljubih u jos jedan projekat i vunu od koje isti plete jedna od Ravelry clanova. Kupila i vec stiglo iz US. Predivan Urugvajski 100% baby merino, neopisivo mekan i prekrasne boje:

A sta je sa radovima? Pa Baktus je gotov...

Ali uskoro ga porim – zasto? Zato jer sam napravila jednu gresku u racunici, pa mi je jedna strana malo sira. To niko sigurno nece primijetiti, ali ja to znam i meni to smeta pa idemo ispocetka. I da ne zaboravim, Misha - kvrgice na garter stitch prilikom smanjivanja/povecavanja ocica imaju onako 'raw look' - sasvim ok kad se plete sa Noro Silk Garden. Pozdrav!

9 comments:

heklica said...

Predivan ti je Baktus! Ali stvarno. No, znam da moraš da ga oparaš :)

Moj problem s Baktusom u 2 boje bio je sledeći: Ja prvu petlju samo skidam s igle kao da ću je raditi krivo (slip as if to purl) s niti ispred rada, a to kod izmene boje znači da počinjem da pletem sledećom bojom tek od druge petlje i da je vučem od dva reda niže, što stvara ne baš lep lep efekat.

bensedin art said...

Kakva vunica, ma odavde osećam kako je mekana! Držim palčeve da je skupiš što pre!

Villa-loredana said...

Hello draga, slinim na vunu i boje, baktus je prekrasan, potpuno te razumijem, i ja bi ga oporila...
Kad pletem u dvije boje onda prvu očicu na početku reda ispletem s obje niti, i nastavim plesti s onom bojom koja je na redu, i tako bude uredno, ako pravim i rub u patent bodu i prve tri očice pletem tubolare, onda to bude sasvim ok. Pozdrav. Loredana.

Roman Tales said...

Daaakleeee ... postaješ pravi yarn snob! Malabrigo ... prekrasna vuna! Šal mi se dopada, ali ako već moraš parati ...

Anonymous said...

E sad moram da priznam da sam ljubomorna !! Ocu i ja sve te vunice !!

:) :)

Vera said...

Super je ovaj baktus.Svidjao mi se puno i onaj prije, a i ovaj isto je super.
22dolara za jednu kluku? postala si prava "yarn snob" :)

Cestitke za tovje "seven days of fame"!!!

Sandra said...

Izabrala si odlicne boje za Baktus! Naravno, ja ne bih parala, ali ako imaš volje i ako ti doista smeta - onda ti nema druge!

honeysuckle said...

Very posh indeed. Ali i lijepo. I sama mi slika izgleda mekano ;)

Goce said...

Predivna je vunica i sama bih kupila nekoliko klupka! :)