Thursday, July 22, 2010

Julski monolog

Nakupilo se gotovih radova kojima bi se trebalo ‘pohvaliti’ (provjerite projekte u Ravelry, jer dva jos uvijek krijem od objavljivanja na blogu) pa da krenemo dalje.

Jos jedna beba je na putu, ne znamo pol:

Od DB Baby Cashmerino umjesto rukavica za koje sam kupila ovu vunu, nastao je sal za mladju princess i sleeveles vesta za vecu kojih smo se vec nanosali ove zime:

Baktus je po drugi put zavrsen ovaj put bez greske i na iglama 5.5 mm (prvi put sam plela na 4mm). Sta reci – ostanem bez daha svaki put kad ga pogledam.

Boje su predivne i podnosljivo bocka, ali rad sa Noro nije bas uzivanje. Narocito nakon DB Baby Cashmerino.

Dakle pronosacemo ga ove zime sto ne bih rekla za Earth Stripe Wrap.

Koja mora!

Kako se konstanto radi sa dvije niti izuzetno cupavog mohera koje se mjenjaju 2-3 reda (u procesu izrade cijelo vrijeme radim sa 13 klupka vune), vise vremena provedem razdvajajuci niti nego sto pletem. Ahh!

Jako sporo napreduje, pa da bih sebi olaksala zivot, odredila sam da mi to bude sporedni projekat na kojem cu raditi kad budem u potpunosti raspolozena za takav trud, jer iako izgleda sve ljepse i ljepse sa svakim novim ispletenim redom, za njega trebaju konjski zivci i strpljenje neke druge zivotinje ;)

Od poslijednjeg posta ostao mi je samo jedan nedovrsen projekat i definitivno nikad vise necu raditi na vise od dva rada odjednom! Pozdrav!

11 comments:

Jolanda said...

Prekrasno, posebno dječje papučice. :DDDD
<3 Jolanda <3

Roman Tales said...

Dakle Noro je pikava vuna? Ići ću pogledati na Ravelry koju si točno koristila, nema teorije da kupujem ako minimalno pika. Doduše, lijepo izgleda :-)
Znam da ovaj DB baby cashmerino nije čisti kašmir, ako te zanima, našla sam site koji prodaje 100% kašmir po prihvatljivoj cijeni, baš planiram narudžbu ;-) isto kao i merino vunu.
Ove stvarčice za djecu su kao i obično preslatke.

honeysuckle said...

Preslatko, pogotovo vestica. Vuna mi i preko slike izgleda super mekano.
Svaka čast za upornost s Baktusom, isplatilo se!

incoknito said...

jolanda - hvala :)
romantales - za mene jeste :(, kombinacija ovoh silk gardena je svila, vuna i moher sto zvuci mekano ali i nije bas...ja sam se iskreno iznenadila kad mi je stigla narudzba..ali naviknes se nakon par minuta...boje mi se svidjaju puno, puno...ako si u mogucnosti ispipaj ga u nekoj trgovini prije kupovine...
obavezno salji link za kasmir ;) znam da db nije cisti kasmir ima i microfibre, a ja zapravo volim taj microfibre jer daje niti elasticnost, kasmir mekocu a vuna toplotu...svidja mi se, sta da radim ;)
honeysuccle - isplatilo se iako sam ionako imala gomilu nedovrsenih radova :)

Anonymous said...

A ja bas sinoc gledam nove projekte na Ravelry, i nema posta na blogu .... tako smo nesto krenuli svi, prvo na Ravelry, pa ako ostane vremena, na blog.... Inace, svi su radovi divni, a Baktus kad ga ovako slikas, lici mi na neku pticu :)
Decje stvari su sve divne, a mogu samo zamisliti kako je mekan taj materijal !
Slazem se da ostavis komplikovane projekte za kasnije, kada imas zivaca za njih. Upravo zato ja imam oko 3 projekta u isto vrijeme, jedan za TV i serije, jedan za nositi okolo, a jedan da sednem i samo njega radim sa punom paznjom :)

bensedin art said...

Ni ne čudim se što su devojčice iznosale vesticu i šal, pa predivni su:)! Nadam se da ćeš i ti isto uraditi sa Baktusom!
A Earth Stripe wrap radi samo kad si raspoložena, da ti se ne smuči.

Sandra said...

Garter šal s kukičanim rubom i cvetekom je fenomenalan! Tako jednostavan a tako efektan!

Villa-loredana said...

Hello, nisam bilo dugo, zapravo od kad sam kući, ali definitivno baktus je za deset, a onaj koji si započela je prekrasan, zapravo boje, više su nego dobre, zato samo naprijed, a živci će ti se več iščeličiti, da ne kažem okonjiti, jer bi to trebao biti pridjev. Pozdrav. Loredana

Goce said...

Predivni su ti radovi, svaka čast! baš si vrijedna!

Roman Tales said...

http://www.yubina.com/cashmere.htm

Lorna said...

Ooooo koliko divotica.....
Kod nas je još vruće, plete se uglavnom konac, ali već pomalo pripremam deblje igle!!!
Pusa tebi i curama...
Eh, da, strelizia još ne cvate, ali je živa i zdrava, a ja strpljiva ;)