Saturday, August 14, 2010

Z Zima!!

Duga zima bez kraja…kisa, kisa, vjetar…ni snijeg me vise ne bi iznenadio da se jedno jutro zabijeli...Dani kratki, oblacni i mutni, noci duge i hladne, virusi prisutni i uporni jos od aprila..
Uspijela sam organizovati destash. Da bih napravila mjesta za restash. Nestrpljivo cekam narudzbu od Webbs. U medjuvremenu naletim na rasprodaju i malo se popravim ;)..

Planovi…Rad na jednom rodjendanskom chevron koji planiram me vec unaprijed raduje. Samo za njega narucena 4 klupka Koigu Merino. Boje pazljivo izabrane, bice to savrsen poklon.

Isplela sam Neighbourly. Svidja mi se oblik. Vlasnica patterna predlaze da se jedan isplete za charity. Zato ovaj prvi saljem u SOS Djecije Selo, dom za nezbrinutu djecu u Sarajevu. (a mozda cu ipak drugi plesti za charity, a ovaj zadrzati).

Isplela sam i jedan veliki cowl. Na bambus iglama velicine 10mm. Ogroman, topao i mekan.

A sunca nigdje.

9 comments:

Anonymous said...

Ljeto.... znoj, jako sunce, 38 stepeni, ne mozes izaci iz kuce, znoj opet, opekotine od sunca ....
Skoro da ti zavidim :), krajnje je neobicno sto citam da je negde drugo zima, dok pucam od vrucine :) Mada znam da je tako, ne prestaje da me iznenadjuje :)
Ovaj cowl izgleda mi bozanstveno !!!
Sta su destash i restash ? - kada se otarasis nepotrebnih a kupim potrebne ? :)

incoknito said...

destash i restash: bas tako magrit ;)
postavicu fotku cowla na sebi, velicanstven je ;)
mozes li zamisliti moje iznenadjenje kad sam u becu iz aviona u januaru izasla u japankama ;)

incoknito said...

promjenila fotke ;)

heklica said...

Naravno, na drugoj obali je uvek lepše vreme :) mada je leto godišnje doba koje bih uvek rado zamenila čak i za sivu, kišovitu i maglovitu londonsku jesen :) a kamoli za australijsku zimu ;) Izdrži još malo, proleće nije tako daleko.

Neighbourly je presladak,a i šal - sviđa mi se boja.

I ja trenutno destashujem al' mi nešto slabo ide ;)

bensedin art said...

Radije bih i zimu, nego ove vrućinštine! Bar možeš da nosiš ovu pletenu lepotu!

Villa-loredana said...

Nad mojim Perojem ,sunce, kiša nevrijeme, grmljavina, i to od petka popodne kad je treskalo sve u 16-est., temp. osjetno pada, a meni ugodnije, i sve sorte hand made-a, ali cowl je perfa, pozdrav. Loredana.

Roman Tales said...

Daj, brzo će ti stići proljeće, onda ćeš kukati kako tij evruće i nemaš volje za pletenje, ovako, dok je vani tako loše vrijeme vidiš koliko si lijepih stvari oplela :-)
Izuzetno je pohvalna ova ideja da se jedan komad pokloni nekome tko ga treba i mislim da će neko dijete biti ogrnuto ne samo lijepom vunom u tvojoj pletačkoj obradi, već i ljubavlju nepoznate žene kojoj nije bilo teško plesti da obraduje još neko dijete, ne samo svoje curice.

Sandra said...

Zima? Evo me do tebe!!!!!!
Cowl je prekrasan! Hoču i ja jedan!!!!!!

honeysuckle said...

Ovdje u Rijeci sunca i previše. A zimi uglavnom pada kiša, pa opet ne valja.
Predivan mi je cowl, lijepa boja i krasno se ističe mustra.