Sunday, April 17, 2011

Dva sala i torba u planu

Nakon nekoliko neuspijelih pokusaja uspijela sam voljenom isplesti sal:Citav proces je potrajao iako sam sam svaki slobodni trenutak koristila da ispletem red, dva. Izgleda da je takvih trenutka kod mene vrlo malo.
Umjesto realnog stvaranja vise mastam o stvaranju a i to ne bas koliko bih htijela.
Jako mi se svidja mustra, uputstvo cu da napisem sam na Ravelry za koji dan. Za moju stariju princess sam kupila "Thunder Flower", materijal Alexander Henry:

sa namjerom da joj sasijem ovu torbu.
Dakle materijal je tu, pattern je tu, volja je tu, jos samo vrijeme da nadjem. Cini se da sam pretprana obavezama, zar ne?
Po meni najtalentovanija australska modna dizajnerka Nicki Mallalieu je prije par dana promovisala svoju prvu knjigu. U knjizarama je jos nema, u prodaji je na craft sajmu koji se trenutna odrzava (a na koji pogadjate ne stizem otici).

Trenutno na iglama Cinder, design by Jared Flood. Kupila sam istu vunu koji je koristio Jared, ali sam jako razocarana njenom kvalitetom, naime nit se prekida!!
Toliko me je to razocaralo da sam nakon utrosena dva klupka umjesto sala htijela zavrsiti rad kao cowl ali me je voljeni nagovorio da nastavim.

Lijep pozdrav!

11 comments:

DEA said...

Prekrasna mi je boja šala za Voljenoga!I mustra mi je jako dobra...

heklica said...

Uf, ovaj Cinder je opasno dobar, videla sam ga na Ravelryju. Samo, ko bi rekao da je vuna tako loša! Hvala što si nam skrenula pažnju!

incoknito said...

dea - i boja i kvalitet su vrhunski! za voljenog!
heklica - ako hoces pattern samo javi.ova vuna nije nikako za ovaj rad, previse je mekana i cupava i kida se sto je krajnje bezpbrazno!!

bensedin art said...

Voljeni će dobro proći, a ti nemoj puno da se jediš. Samo uzmi drugu vunu i navali...

Roman Tales said...

U potpunosti razumijem razočaranje vunom :-(
Kupila sam neki dan vunu za jedan shrug u kojem planiram na rubu staviti obostrane pletenice, doduše, moje moraju biti nešto veće ... na ravelryju sam našla da jedan Japanac ima čudo jedno uzoraka s pletenicama koje su obostrane i sada manijakalno tražim gdje nabaviti knjigu.
Lijepa su oba šala, bez obzira na kvalitetu vune nastavi i s ovim drugim.

Sandra said...

Wow, zoveš ga voljeni! divno!

Vidim ja da se ne trebam žuriti sa slanjem časopisa jer ti ionako nemaš vremena! hahahaha! No frks - ujutro idem na poštu da pitam koliko će doči a onda i šaljem! Časna Pionirska!

Inače - ja sam od Lise kupila knjigu o njenim torbama i nikako da se uhvatim posla! Žena je pravi majstor!

Lorna said...

Tek sad vidim koliko dugo me nije bilo!!!!
No, ne znam ni gdje početi? Od prekrasnog crvenog kompletića za rođaku? Divnog izleta u Sassafras ili umjetničkih fotografija mlade fotografkinje?
Kako bilo, sve je krasno, a ja se nadam da ću se uskoro vratiti u kolotečinu redovitog obilaska dragih virtualnih prijateljica!!!

Goce said...

Boja je predivna, šteta da se odvaja nit!

iglice said...

šal lijepo izgleda, a voljeni će znati cijeniti trud...:)

Anonymous said...

Divno izgleda,sviđa mi se ideja.I ja bih nosila ovakav šal.Još ako mi netko zna objasnit kako se to plete.?

Sandra said...

Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)