Tuesday, January 15, 2008

Prvi radovi u 2008.oj

Vec sam uspijela da nabavim uputstvo za plavi dzemper za bebu koji sam spominjala prije desetak dana. I isplela sam ga: Isplela sam isti i u rozoj boji samo njega nisam uslikala jer ga jos nisam spojila (to mi nije jaca strana). Presladak je!
Sigurno sam Vam vec 'pricala' da su biblioteke odlicno snabdijevene knjigama za pletenje i uglavnom uspijevam da pronadjem sve sto me zanima. ( I dalje volim da skupljam knjige). Evo napr. kako dobre knjige trenutno imam kod sebe iz biblioteke:
Treci rad je nastao od ostataka vune i nije bas ispao kako sam ja zamislila, ali ima par ljudi kojima se svidja pa cu vjerovatno ga nekome proslijediti.
Sredinom decembra se rodio mali D. za kojeg sam prije par dana isplela kapicu od konca: Trenutno pletem “Jumper with square neck” iz Cleckheaton knjige br. 951, 'strogo' po uputstvu i vunom koju su naveli u knjizi – Cleckheaton Merino Bambino. (Moram da priznam da ovaj put nemam primjedbe na uputstvo.) Evo kako napreduje (tek sam pocela):
I za kraj, originalna velicina slike preslatke kapice koja se mnogima od Vas svidja. Nadam se da ce neka od nasih heklarijskih majstorica uspijeti da provali kako se radi :)
Zakljucak: Tri dzempera ( doduse za bebu) i cetvrti na putu i kapica za prvih 16 dana 2008e - nije lose :) Pozdrav!

14 comments:

DEA said...

Stvarno nije loše...
A kapu ću pokušati "provaliti" čim dovršim pelerinu i još jedan rad koji imam na iglama....

incoknito said...

hajde dea, molim te :)

Sandra said...

Pa ti si turbo! I sve tako preslatko! Neodoljivo! Mislim, budući da je oko mene toliko depresivnih ljudi, pa i sada padam u nju (ne svojom voljom)tvoji radovi su upravo ono što bi me mogli "iščupati" it nje!
Pusa

Anonymous said...

Jako lijepi radovi, čak i onaj napravljen od ostataka vune!

incoknito said...

sandra - bebe su cista pozitiva, nema mjesta za depresiju! nadam se da neces upasti u depresiju, ti si jaka pozitivna zenska!
romantales - hvala!!!!!!

Anonymous said...

Te male stvari za bebe su preslatke.Pozdrav.

narandza said...

Plavi dzempercic mi se najvise svidja :)
A i ostali radovi su super :)

Goce said...

Predivni radovi i sada vidim da ove godine imaš pravu inspiraciju. kapa je heklana odozgor i to kako imam običaj reči crijepičima, ide jedan crijepić pa lančić u idučem redu ipreko lančića raviš crijepić- ono puno ,a preko crijepića lančić, na kraju idu samo štapići i posljednji red crijepići. stavit ću vam sutra ako stignem uputu kako se hekla, i meni je jako lijepa kapa pa ću pokušati isheklati mojim curama i staviti detaljnu uputu!

incoknito said...

iglice i narandza - hvala puno!
goce - bravo, sta bi mi bez tebe??

Vera said...

Pa ti si maher. "So many things in so little time":) I sve je to predivno.Od kad je pocela godina nisam nisto posebno radila osim nekoliko bookmark-a.A ova crvena kapa nikako da mi izadje iz glave.

Selma said...

Sve je predivno a pogotovo plavi dzempercic. Mogu misliti kako lijepo jos i stoji. Mnogo mi se svida sto su ti radovi uredni. Prelijepo :)

Anonymous said...

Gledam ovu crvenu kapicu već par dana..., mislim da sam otkrila "tajnu nastanka". Kad završim sve što imam trenutno započeto, mislim da neću odoljeti da je objelodanim...

Anonymous said...

Vrlo produktivno u novoj godini, a bebi stvačice su preslatke, nema šta. Kapa je super jednostavna, a prelepa. Pozdrav!

Goce said...

Isplela sam sličnu kapu s malo večim otvorima ali isti princip ako stignem uslikam je danas i stavim da vidite, malo sam u gužvi ovih dana! Pozdrav!