Friday, March 28, 2008

U bojama jeseni

Jesen je konacno tu, zvanicno kalendarski vec mjesec dana, ali ove godine kao i mnogih drugih zapravo zapocinje pocetkom sezone australske fudbalske lige. Vama to vjerovatno ne znaci nista, a mene AFL uglavnom asocira na French fries and Australian meat pie kojim bih se grijala (ja – okorjeli protivnik ‘junk food’a) na visokim tribinama stadiona praveci drustvo suprugu koji bi strastveno bodrio svoj tim do poslijednje minute igre.
To se zove sportski duh!
Ali, moram priznati da i ja volim da budem dio te atmosfere. Utakmice u Melbourne-u su sasvim drugaciji dozivljaj od onih dozivljenih u rodnom gradu. Bila sam jako iznenadjena demografskom strukturom navijaca, naravno da ima jako puno muskaraca, ali nisu u vecini, cak bih rekla da je odnos nekih 50:50. Obicno porodice posjecuju utakmice u komplet sastavu – tata, mama i djeca, cak se i mame sa vrlo malim bebama mogu vidjeti na utakmicama. Meni su najsimpaticnije brojne bakice, koje strastveno bodre svoje timove i obavezno su umotane u svoje heklane saleve i kapice i dekice uradjene u bojama njihovih timova. Ovdje se rijetko koja utakmica zavrsi sa tucama na tribinama, zapravo ja jos nisam cula da se takvo nesto dogodilo na utakmicama popularnog australskog footy-a.
Slijede fotografije mojih radova (sal za mene, kapica za princess i bebi zimski komplet – kapica i pantalonice).

Nazalost zadnje dvije fotografije su napravljene prije nekoliko minuta ali cu se potruditi da ih zamijenim novim koje cu da uslikam na dnevnoj svjetlosti jer se ovako boje ne vide bas najbolje.
U nedostatku fotografija bakica u navijackim odjelima za kraj posta mozete vidjeti i par fotografija lokalnih pticica. Pozdrav!

15 comments:

Anonymous said...

Vjerujem da ćeš odahnuti jer je ljetu i vručinama došao kraj, dok mi s nestrpljenjem iščekujemo da živa u termometru naraste.
S obzirom da je zahladilo sigurna sam da si se dobro opskrbila za predstojeću zimu. Vidim da si opet isplela lijepe stvari koje će ugodno grijati kad nastupi ona prava hladnoća.
Moja family prati rukomet jer imamo u gradu prvoligaški klub, pa tata s djecom često ode na tekmu. Ja idem jako rijetko...
Toplo te pozdravljam...

Anonymous said...

Kao i uvijek- jako lijep i uredan rad (ili radovi).Sal mi djeluje jako mekano,cak malo i moherasto ili me ostarjele oci varaju?

DEA said...

Kod tebe kreču šalovi i kapice,a ja razmišljam o majcama na bretelice...
Sad češ ti ubaciti u neku višu brzinu,pa ću imati opet na čemu odmarati okice.
Uslikaj i te bakice navijačice,voljela bi ih pogledati...

Anonymous said...

Lijepi radovi! Jel' već sitno brojiš?
Inače, na Veliki petak bio nam je u gostima jedan prijatelj koji je neko vrijeme živio u Au, uvozio je talijanske cipele, pričao nam je s oduševljenjem o papigama i raznim pticama ... kao kod nas su egzotika, a tamo ih nitko ni ne gleda toliko ih ima. Na prvoj slici je galeb?

mish misho said...

Hehe, lokalne ptice! Ovdje takvo neshto egzoticno poput kakatoe vidim jedino po kavezima pet stores-a i hoce mi srce puknut kad ih vidim onako tuzne i shcucurene...Koja razlika od ovog ponosnog primjerka s slike....
Pletivo je super, kapica je moj favorit, no kao shto dea kaze: ovdje su bretelice na redu. Barem se nadam (snijeg nas je zameo za Uskrs! )

Vera said...

Radovi su ti super a ja sam odusevljena od lokalne ptice.Egzotika...

Diana said...

Najprije da ti zahvalim za komentar na mom blogu! Radovi su ti jako lijepi. Svidjaju mi se narocito kapice. Zanimljive su mi i skice iz Australije. Slike su super!

Goce said...

jako je liepa kapa , a šal neću ni komentirati jer je u mojoj omiljenoj boji! :)
Dječji kompletić je very nice! Baš si bila vrijedna!Koliko još brojiš do sretnog događaja?
Pozdrav!

incoknito said...

mirjana - pozdrav i tebi! lakse se dise otkako je zahladilo! ja vise volim pogledati kosarku od footy-a, ali na zalost ovaj sport je ovdje najpopularniji!
suzana - hvala! radi se o vuni merino koja nije moher ali je mekana, idealna za sal!
dea - za drugu brzinu nisam bas sigurna jer imam dosta obaveza za narednih nekoliko sedmica, ali cu se potruditi da pozavrsavam sve isplanirano :) zaduzicu dragog da uslika bakice ako uspuje da ode na utakmicu ove sezone...ja sumnjam da cu ove godine ici :)
romantales - hvala! jeste, na slici je galeb, kad odrastes u smogu i snijegu onda ti je galeb egzotican za cijeli zivot :)
mish misho - hvala! drago mi je da si opet sa nama!
drenka, diana i goce - hvala!!!

DEA said...

Nisam znala da čekaš prinovu!!!
Želim ti svu sreću ovog svijeta!Koliko vidim termin je 12.05.taj dan je rođendan i mom Najdražem,pa ću u tom slučaju napraviti dvostruko slavlje!

incoknito said...

hvala dea :)

Sandra said...

Prekrasna boja šala!!!!!!

Lorna said...

To što opet kasnim, draga Joop, posljedica je dosta posla na poslu... hihihi kako god to smiješno zvučalo.
Ljubomorna sam ti na papigama na grani i svim čudnim i nama egzotičnim životinjama!
Radove ne komentiram :)

Anonymous said...

Sada znam na čiji blog da svratim ovog leta kada ovde bude pakleno vruće, da se rashladim. Baš je interesantno, dok većina nas priprema pamuk za letnje topiće i šeširiće, ti se opskrbljuješ vunom. Uvek me razvesele tvoje šarene sličice. Pozdrav!

Anonymous said...

Ja san tek sad skontala da ce biti nesto malo,pa slatko,pa kmekavo:))) Nista lepse ne mirise od male bebe:))Moj sin je rodjen 09.05.,pa ako prevaris termine i doktore,slavicemo zajedno :)