Saturday, March 27, 2010

Mabel Monkey and Cable Bag No5

U prethodnom postu pisala sam da je sivenje igracki pomalo zahtjevna zabava, ali sam ipak napravila jos jednu. Naime, u cijelom tom procesu stvaranja, najvise uzivam u krojenju i pripremi, to me vrlo opusta. Iako nisam imala dovoljno 'filling-a' (pomoc molim!) ipak sam ga zasila do kraja ali cu ga definitivno uskoro jos dopuniti. Poklonicu ga jednom malom djecaku za prvi rodjendan. Zavrsena je i cable bag koju sam sinoc poklonila (odusevljenoj) vlasnici. Ja jednostavno uzivam u poklanjanju vise nego u primanju.
Otkako se intenzivo bavim stvaranjem, sve vise kupujem rucno radjene stvari.
Neki od meni dragih stvaraoca koji prodaju svoje radove su slijedeci:
Saso Mange, Mirela, Milica Bubanja, 3Fun, Filzlaus. Milica mi trenutno pravi nausnice po narudzbi i nestrpljivo cekam da mi stignu iz Slovenije.
Konacno sam napravila i listu na Ravelry tako da ne bih vise trebala da gubim vrijeme na razmisljanju sta plesti i od cega.
Tu ima par projekata i za mene, pa mozda nesto konacno napravim i poklonim sebi!
Ljeto nam se ove godine razvuklo i vec je jedan mjesec jeseni iza nas, a napolju je 31! Pozdrav!

12 comments:

Anonymous said...

Opet lepa kombinacija dve vestine :)
Nikad nisam pravila te igracke, ali mozda bi dopuna punjenja mogla biti ostaci od pamucnog prediva ?
I je l' da da kad i ti pravis nesto rucno, onda kad gledas tudje radove tacno znas sta gledas, kako je uradjeno, trud, ideja .... i vise cenis :)
A ovde je zima trajala vise nego sto pamtim. Prvi cvetovi vocaka pojavili su se pre 3 dana :)

romantales said...

Već si nekoliko takvih torbi oplela ako se ne varam?
Mene će na kraju izbacti iz craft zajednice, nit' volim stashati, nit' volim poklanjati, kao zadnji sebičnjak sve meni, meni, meni ... tu i tamo nešto mužu ili nekoj vrlo dragoj osobi. Voljela sam plesti za svoju mamu, ona je bila tako zahvalna za svaki opleteni džemper i punih ustiju se hvalila na poslu da joj je to kćer oplela. Muž isto tako.
Što se pak kupovanja ručno izraženog tiče, obično na sajmovima ili putovanjima tražim nešto što je ručni rad, ali samo ako je izrada savršena. Mislim da savršenstvo izrade treba biti odlika ručnog rada, jer ako radiš nešto od samog početka, ideje, do kraja, onda imaš mogućnost i ispravljati pogreške koje industrijskoj proizvodnji mogu i promaknuti jer svatko radi samo jedan dio.

Vera said...

Svaka je Cable bag savrsena.Ovde si koristila zanimljiv konac,a i dugmadi su mi lejpi.
I ja od kad sam pocela kupovati rucno radene stvari.Upoznala sam lokalne (Makedonske )kreativce i sad kuujem od njih. Jedna cura jos i kaze da sam ja najverniji kupac :)
p.s.primejetila sam da kod ova zavsrena igracka nema srce

incoknito said...

magrit - moglo bi ali ipak ljepse izgleda ako se dopuni sa pjenastim fillingom kakav sam koristila za Miss Pepito...Nema kvrgica ni nepravilnosti :)
romantales - jesam, dobro pamtis, jednu za mamu, 3 za prijateljice i jednu sebi (i dosta vise)...u planu je nekoliko radova za mene...i ja trazim savrsenstvo, mislim da sam najveci prefekcionist, imam kupljenu saso mange torbu koja je savrsenstvo bez mane, a Milica mi pravi nausnice koje sam joj tako detaljno opisala da mislim da ju je sigurno zaboljela glava od mojih zahtjeva ;)
drenka - nema srca, dobro si primijetila, odlucila sam da ga izostavim jer je poklon za djecaka...ne znam zasto ali nekako mi se nije slagalo...

honeysuckle said...

Ja sam sebična, za svaku stvar koju napravim drugima, sebi napravim 3 ;)
Torba je super, baš razmišljam da ju i ja ispletem. Sebi ;)

DEA said...

Majmunčić mi je presladak!
Sve mi je žao što nemam neko malo dijete pa da mu radim ove lutke!
O torbi neću pričati.Od kad sam vidjela prvu koju si napravila stalno pričam-To hoću sebi napraviti...pa nikako...budem jednog dana.
I ja stalno nešto radim i poklanjam,zapravo,naj manje toga radim sebi ;(
*Drago mi je da si radila čokoladnu pitu,a još mi je draže da ti se sviđa.Kad je jednom napraviš,postane kolač koji se često nađe na tanjuru...samo kratko traje...brzo je pojedu,bar kod mene...

Sandra said...

Zarazit ćeš me tim igračkama!
Drago mi je da uživaš u poklanjanja - vjeruj mi nema mi ljepšega nego nekome nešto napraviti, nooooo, postoji jedan problem! Iz nekog meni nepoznatog razloga ljudi oko mene misle da na taj način ja prolazim jeftijine, tj da škrtarim na poklonima!
I tako, budući da sam okružena bedastim ljudima ... kupim im nešto jeftino a oni onda sline nad onime što napravim ... ali kako se kaže ... proš'o voz!

heklica said...

Hehe, znam za tvoje torbe, još od kad sam počela da dolazim na tvoj blog. Ali ipak nije isti model. Ova tvoja je 98-54, a ja sam isplela 98-55. Mada, možda se ispostavi da je ova tvoja bolji izbor zato što je manja. Ja stalno pravim prevelike torbe kako bi mi stale knjige i fascikle pa se onda prevarim i ispadnu prevelike. Šta si to ušila na ručku?

kookily said...

I like your mabel too!

incoknito said...

sandra - ja svoje handmade radove poklanjam iskljucivo ljudima koje znaju da ih cijene. ovim ostalim poklanjam kupovne, obicne poklone ;)

incoknito said...

misha - drska/rucka je od webbinga - ne znam kako se to kaze na nasim jezicima ali to je cvrsta traka namjenjena za rucke od torbe. usila sam je da se ne bi rucka rastezala.

Villa-loredana said...

Uvijek uživam u tvojim kreacijama, bez obzira koja je tema, materijal ili bod. Pozdrav. Loredana