Thursday, December 2, 2010

Swap. Slouched Tuva. Aussie Craft Revolution

Uspijela sam da na vrijeme zavrsim swap poklon o kojem vam ne mogu sad puno reci, osim da nije pleten, nego sasiven. Postavljam i fotografiju cisto da vam probudim znatizelju ;)Kada stigne na svoje odrediste bice i vise informacija, za sad samo toliko da znate da sam uspijela biti malo i kreativna u trenutno haoticnom zivotnom ritmu.
Nista ne pletem, pomalo okrenem red ili dva na Slouched Tuva kapici za mene, da ostanem u formi. Mislim da najbolje izgleda u crvenoj boji ali cisto eksperimentalno pletem u sivoj.Hvala vam svima na savjetima i moralnoj podrsci u vezi Earth Stripes Wrap, ali izgleda da cu na kraju poslusati poslijednji komentar koji je jedini bio protiv kidanja niti. Pokusacu da napravim rupice na kutiji kako mi je Lorendana objasnila i vidjecemo kako ce da ide. Ako ne bude islo, sad znam koja mi je druga opcija.
Magrit me je nedavno pitala za australski craft. Ja licno interest za craft imam daleko vise od vremena da se istom posvetim ali probacu vam dati neki brzinski 'osvrt' na craft 'down under'.
Za vas koji redovno pratite moj blog sigurno se sjecate Finders Keepers marketa, koji je nesto kao 'Moda za ponijeti' market koji se (koliko ja znam) odrzava u Beogradu i Zagrebu.
Same fotke mogu da vam daju grubu sliku velicine prostora, a i posjecenosti ovih marketa koja je zaista ogromna. Svi oblici rucnih radova su u poslijednjih nekoliko godina postali jako popularni i sve je vise imena koja se pojavljuju na marketima, fizicki ili virtuelno. Od nakita, preko pletenina, sivenih predmeta za djecu, odrasle, kuce, pa do dizajniranja materijala....Upravo se ove subote priprema jos jedan Melbourne Design Market, ja to nikad ne propustam ali zbog obaveza cu izgleda ovaj put ipak morati.
Raduje me cinjenica da se evidentno desava ponovno budjenje interesa za kreativno rucno stvaranje u svakom obliku, sa naglasenom paznjom na materijal koji se u procesu stvaranja koristi: 'vintage', reciklirani, organski, prirodni materijali...
da skratim, za ovaj put vam predlazem da pogledate linkove dva glavna craft marketa (ovaj i ovaj), na njihovim web stranama se mogu pronaci linkovi dizajnera koji izlazu svoje radove na tim marketima, a evo i nekoliko poznatih australskih craft blogova:

http://meetmeatmikes.blogspot.com/
http://www.rummage.typepad.com/
http://www.kootoyoo.com/
http://onegirldesignwrks.blogspot.com i

par mojih omiljenih lokanih dizajnera (lista je podugacka ali zasad evo par):

http://www.auntycookie.com/
http://loobylu.com/
http://www.larkmade.com.au
http://www.elkaccessories.com.au/
http://www.polli.com.au/
http://nicolemdesign.blogspot.com/
http://bsirius.com.au/


E da Frankie....Frankie je simpatican magazin po nacinu pisanja, rekla bih, uglavnom orjentisan za 'malo' mladju publiku, ja sam ga par puta kupila, ali mislim da bih sve informacije koje sam procitala mogla pronaci i preko lokalnih kreativnih portala, no lijepo je prelistati njihove tvrde listove pune divnih radova i ideja...

eto toliko na ovu temu za sad pa ako imate pitanja, tu sam ;)

6 comments:

heklica said...

Uuu, sviđa mi se ova kapica! Još samo kad bi mi kape stajale, odmah bih se preorijentisala sa šalova na njih :)

Hvala na brojnim linkovima, osim jednog, svi su mi novi!

Roman Tales said...

Javim ti se kad prolistam linkove koje si nam dala za domacu zadacu ;-) Dopada mi se ova siva vuna.

Anonymous said...

:) :)
Kakav post !
Swap slika mi je ludo interesantna ! Lici mi na usi nekog zeke..... a pretpostavljam da je kao neka torba, ali neka ostane misterija za sad :)

Kapa prelepo izgleda ! Sad je bas moderno imati tako nesto sivo, beretku narocito, a ovim tempom ces je sigurno zavrsiti do zime :)

I hvala za izvestaj i linkove, meni nijedan nije poznat :)

honeysuckle said...

Torba? Otvor za pazuho nekakve haljinice? Baš me zanima što je na slici ;)

Villa-loredana said...

Hvala draga, kapa je super, ja sam u potrazi za free download beretki i tome slično, ako imaš nešto pri ruci , pogotovo ako je schema u prilogu, lakše se snalazim, Hvala in advance. Fotke su prelijepi, a malo ću i na linkove koje su postavila. Pozdrav. Loredana.

Lorna said...

Eh Magrit i honeysuckle su fakat pronicljiva oka!
Je, torba je i to tako preslatka... a pogodite čija je sada!!??
Hvala ti Joop. Hvalospjevi i fotke su na STVARAONICI, a uskoro i post o SWAPu kod mene!


Sretan Božić ti želim, da vam nije prevruče i da nam češće pišeš!